Bedrijfsprofiel
GOM ontwikkelt en verdeelt optische meetsystemen met focus op toepassingen zoals 3D digitaliseren, 3D coördinaten metingen, vervormingsmetingen, materiaalanalyse en kwaliteitscontrole. GOM meetsystemen worden gebruikt bij productontwikkeling, kwaliteitsinspectie en voor het testen van materialen en componenten.

Wereldwijd worden GOM systemen o.a. gebruikt in de automobielindustrie, de lucht-en ruimtevaart en voor de productie van consumptiegoederen, alsook door al hun toeleveranciers. Tevens maken tal van onderzoeks-centra en universiteiten gebruik van de GOM systemen.Gratis Software voor Dimensionele 3D Inspectie: GOM Inspect

GOM biedt u gratis 3D data verwerking met de GOM Inspect Software. Deze software is ideaal voor mesh verwerking, dimensionele analyse van 3D puntenwolken en kan ook gebruikt worden als een 3D viewer.

Deze gratis versie is ontworpen voor gebruikers die werken in RP, CAD/CAM, CAE,CAQ, en laat hen toe om 3D data van witlicht scanners, laser scanners of andere 3D meetsystemen te bekijken, te verwerken en te evalueren.

GOM Inspect gebruikers kunnen ook genieten van een individueel leertraject met tutorials, training video’s, voorbeelddata en een kennis database.


Optische 3D Meettechnologie voor Industriële Kwaliteitscontrole

De ATOS 3D scanners vervangen de tactiele meetmachines en kalibers al in verschillende industriële sectoren. Ze leggen meer gedetailleerde en makkelijk interpreteerbare kwaliteitsinformatie van een object vast op korte tijd. Met de 3D scanner verkrijgt men de afwijkingen tussen de 3D coördinaten en de nominale CAD data van de gehele oppervlakte.


GOM CT
De GOM CT is een metrologische CT die hoog nauwkeurige en herhaalbare meetgegevens behaalt. Met het systeem kunnen puntenwolken van de volledige oppervlakte van een product in maximale resolutie verkregen worden, en dit voor zeer kleine meetvolumes. Daarnaast worden de metingen en evaluatie uitgevoerd in een eenvoudige workflow.

De GOM CT scant transparante onderdelen of zeer complexe spuitgegoten componenten met interne structuren die zonder destructieve methode niet gemeten kunnen worden. De toepassingen omvatten onder andere vrijgave metingen en de inspectie van medische componenten.3D Testen met ARAMIS SRX
De nieuwe ARAMIS SRX bevat de nieuwste cameratechnologie. Twee 12-megapixel camera's met hoge resolutie bieden hoge ruimtelijke resolutie en kunnen lokale rekeffecten detecteren, zelfs bij grote meetvolumes en het meten van kleine rek. De sensor kan 2000 beelden per seconde vastleggen en is dus speciaal ontworpen voor snelle testtoepassingen.


Een extra opstelling voor crashtoepassingen die 1000 beelden genereert per seconde in HD-formaat, is inbegrepen. Dankzij de combinatie van hoge resolutie en hoge snelheid, is de sensor perfect geschikt voor high-end toepassingen. Bovendien toont de sensor hoge stabiliteit, procesbetrouwbaarheid en bruikbaarheid.


www.gom.com