Betrouwbare precisieonderdelen en loodcomponenten

Excellente kwaliteit


Al 45 jaar vervaardigt Kusters Goumans hoogwaardige precisiecomponenten en samenstellingen uit metaal en kunststof. De onderdelen worden geleverd aan klanten in de lucht- en ruimtevaart, halfgeleiderindustrie, (medische) apparatenbouw en optische industrie.Gegarandeerde zekerheid door certificeringen en traceability


Omdat alle keuringen verzorgd kunnen worden, zijn de onderdelen volledig geschikt voor directe montage. Dat is een aantrekkelijk voordeel, want hierdoor komen tijdrovende en kostbare ingangscontroles vrijwel altijd te vervallen. Verder worden meetrapporten altijd vastgelegd en wordt volledige traceability van de processen en gebruikte materialen gegarandeerd.


Kusters Goumans is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001:2015 en gebruikt verder protocollen volgens EN/AS-9100.
Machines en methoden volgens de laatste stand der techniek (o.a. CNC, CAD-CAM, ERP) in combinatie met “ouderwets” vakmanschap worden ingezet om tot optimale resultaten te komen.

Toegepaste processen zijn verspaning (onder meer draaien, frezen, slijpen, honen) en gieten. Productafmetingen variëren van enige millimeters tot producten van 600 millimeter. Zowel enkelstuks als (middelgrote) series behoren tot de mogelijkheden. Volledig geautomatiseerde CNC-machines met maximaal 8 bestuurde assen en automatische materiaal  aan- en afvoer zijn hiervoor beschikbaar.


Specialist voor complexe stralingsafscherming met lood


Als een van de weinige specialisten op dit gebied kan Kusters Goumans lood in huis gieten en bewerken. Deze loodproducten worden toegepast in omgevingen waar straling voorkomt.Bijzonder is de combinatie van gieten en mechanisch (verspanend) bewerken: hierdoor kunnen loodproducten gemaakt worden met nauwkeurige toleranties en complexe vormen. Vaak gaat het hierbij om samengestelde producten, voorzien van inserts en plaatwerkdelen, die afgewerkt worden met diverse oppervlaktebehandelingen.

De loodproducten zijn zeer duurzaam doordat het materiaal in vaste vorm eenvoudig recyclebaar is. Vanzelfsprekend heeft Kusters Goumans alle maatregelen getroffen om te garanderen dat de productie veilig en milieuverantwoord plaatsvindt.

Vanaf 2019 kunnen (lood)componenten ook bij Kusters Goumans ultrasoon worden gereinigd in een geautomatiseerde cleaninglijn.