Superior Clamping and Gripping

SCHUNK GmbH & Co. KG uit Lauffen/Neckar is een Duits familiebedrijf en wereldmarktleider tegelijk.  In 1945 is het bedrijf opgericht door Friedrich Schunk als een mechanise werkplaats.

 

Onder leiding van zijn zoon Heinz-Dieter Schunk ontwikkelde het bedrijf zich tot een competentie- en wereldmarktleider voor grijpsystemen en spantechniek. Tegenwoordig wordt de onderneming geleid door Henrik A. Schunk en Kristina I. Schunk, broer en zus van de derde generatie. 

 

 

Wereldwijd zorgen meer dan 3.500 medewerkers ervoor dat SCHUNK intensief op de markt aanwezig is. Zij staan aan de basis voor eerste klas oplossingen en producten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCHUNK wordt in meer dan 50 landen door 34 dochterondernemingen en distributiepartners vertegenwoordigd. SCHUNK Intec B.V. gevestigd in

's-Hertogenbosch is een van de dochterondernemingen van het Duitse familiebedrijf en is het verkoop- en servicepunt voor de Nederlandse markt.

 

Sinds 2012 is Jens Lehmann, Duitse doelmanlegende, de merk-ambassadeur van SCHUNK voor het veilig en nauwkeurig grijpen en opspannen.

 

Ruim assortiment

Met 11.000 standaardonderdelen biedt SCHUNK 's werelds grootste assortiment aan systemen met klemtechnologie en grijpsystemen en met meer dan 2.550 SCHUNK-grijpers ook de meest uitgebreide serie standaard grijperonderdelen op de markt. De belangrijkste afnemers zijn productiebedrijven met assemblage-, verwerkings- en metaalsnijprocessen.  

 

Al meer dan 70 jaar neemt SCHUNK een vooraanstaande plaats in op de markt van spansystemen.  

Gereedschapshouders, klauwplaten, stationaire spansystemen en spanklauwen, bij SCHUNK profiteert u van het grootste en meest complete productprogramma in spantechniek. 

 

 

 

 

 

Welke specifieke eisen u ook heeft, ons productaanbod  biedt een breed scala aan optimale oplossingen. Of het nu gereedschap- of werkstukklemmen betreft, SCHUNK garandeert nauwkeurigheid, efficiĆ«ntie en procesveiligheid. 

 

Ook op het gebied van industriƫle automatisering neemt SCHUNK al meer dan 30 jaar een prominente plaats in op de markt. SCHUNK grijpsystemen anticiperen op toekomstige technologische trends en behoeftes van de klant en vertaald deze naar unieke producten, oplossingen en diensten.

 

Tec Center

Het Tec Center is een technologie Center waar SCHUNK Intec B.V. experience dagen organiseert met wisselende thema's. SCHUNK Intec B.V. heeft in het Tec Center al haar kennis en ervaring op het gebied van span- en grijpsystemen gebundeld en helpt bedrijven bij het succesvol integreren van componenten.

 

In het Tec Center bieden wij u producttrainingen, productpresentaties, scholingen, workshops en huisbeurzen met strategische partners.

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden met betrekking tot de bijeenkomsten in het Tec Center? Stuur uw gegevens naar marketing@nl.schunk.com.