Professionals.Precision 

Lucassen Groep is een full service dienstverlener binnen de fijnmechanische maakindustrie.

 

Ons dienstenaanbod omvat de aanmaak van fijnmechanische onderdelen, engineering, prototyping, montage en klantspecifieke bedrijfsmechanisatie. Kenmerkend zijn daarbij de hoge complexiteit en relatief lage productieaantallen.

 

Onze organisatie bestaat uit vier businessunits die ieder met hun specifieke deskundigheid garant staan voor een goede dienstverlening en een hoog kwaliteitsniveau.

 

Lucassen Metaalbewerking bv

Lucassen Engineering bv

Lucassen Precision Tooling bv

Lucassen Watersnijtechniek bv

 

Voor de professionals van de Lucassen Groep staan kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en meedenken met de klant hoog in het vaandel.

 

De veelheid aan productiemethoden, in combinatie met een eigen engineering, maakt Lucassen tot een uitermate geschikte partner binnen zowel productie- als ontwikkelingsomgevingen.

 

Lucassen Groep hanteert het one-stop-shopping principe waarin waarin het ontzorgen van de opdrachtgever centraal staat.

 

Lucassen Metaalbewerking

 

De metaalbewerking is een van de belangrijkste pijlers van de Lucassen Groep. Lucassen Metaalbewerking is sinds de oprichting in 1989 gestaag uitgegroeid tot een gerenommeerde partner voor de aanmaak van precisie onderdelen.

Onze geconditioneerde werkplaats is voorzien van een modern machinepark, vooral gericht op de aanmaak van precisie onderdelen, zowel enkelstuks als prototyping en kleinseriewerk.

 

De laatste jaren is vooral geïnvesteerd in het automatiseren van de werkplaats.

 

Robotsystemen aan 5-assige freesmachines in combinatie met een sterk CAD/CAM systeem, maken het mogelijk om een uiterst complex product met een uitstekend prijs-,  kwaliteits- en levertijdniveau te garanderen.

 

Een team van goed gemotiveerde en opgeleide specialisten draagt zorg voor een product dat helemaal voldoet aan uw hoge kwaliteits- en levertijdeisen.

 

Lucassen Precision Tooling

 

Lucassen Precision Tooling is gespecialiseerd in het produceren met zeer hoge tolerantie-eisen van kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Het aanmaken van producten met nauwkeurigheden binnen microns is voor ons meer regel dan uitzondering.

 

Wij maken gebruik van de laatste draadvonk- en zinkvonktechnieken (eroderen) en hebben daarnaast de mogelijkheid tot vlak- en profielslijpen. Dit maakt Lucassen Precision Tooling tot een sterke en veelzijdige partner.

 

Het bewerken van geharde materialen en hardmetaal behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 

 

 

Lucassen Engineering

 

Lucassen Engineering ontwikkelt, realiseert en optimaliseert mechanische componenten en modules. Speciaal daar waar een totaaloplossing gevraagd wordt tussen mechanica, elektronica en software is Lucassen Engineering uw aangewezen partner.

 

Met uitsluitend betrouwbare toeleveranciers en onze multidisciplinaire omgeving garanderen wij u de optimale oplossing van uw probleem en de waarborging van de kwaliteit.

 

Ontwikkelingsopdrachten worden door Lucassen Engineering op een projectmatige wijze uitgevoerd in nauwe samenwerking met de klant en eventuele partners. Wij kunnen dan ook putten uit een jarenlange ervaring in het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten. We hanteren daarbij een beproefde werkwijze, met als doel kostenbeheersing en risicobeperking.

 

Totaalopdrachten zijn bij ons in goede handen, maar wij voelen ons evenzeer betrokken bij uw projecten waarbij onze engineers participeren in uw team.

 

Lucassen Watersnijtechniek

 

De diversiteit aan materialen die wij voor u kunnen snijden is zeer groot. Naast staal, aluminium, rvs, koper en messingsoorten kunnen ook materialen als glas, kunststof, rubber, foam en natuursteen door ons worden gesneden.

In tegenstelling tot het lasersnijden is er bij watersnijden geen sprake van warmte-inbreng, zodat minimale vervorming plaatsvindt.