Over DIS Sensors
Wij werken met passie aan het ontwikkelen en produceren van klantgerichte, doordachte en intelligente sensoroplossingen.

Alle sensoren worden in huis, door ons eigen laboratorium en onze eigen productie- en R&D afdeling ontwikkeld en geproduceerd en vervolgens via een zorgvuldig geselecteerd netwerk van distributeurs naar meer dan 30 landen wereldwijd geëxporteerd.

 

Onze producten
Wij leveren sensoren voor diverse toepassingen en uiteenlopende applicaties.

Inclinometers worden gebruikt om de hoek ten opzichte van de zwaarte-kracht in 1 of 2 assen te meten. Ze zijn gebaseerd op de robuuste MEMS technologie en zijn door het modulaire ontwerp optimaal af te stemmen op de applicatie. Toepassingen: o.a. hoogwerkers en kranen. Ook verkrijgbaar als SIL2/PLd uitvoering.  

Versnellingsopnemers meten 

versnelling in één, twee of drie assen. Deze sensoren zijn eveneens gebaseerd op de robuuste MEMS technologie en door het modulaire ontwerp eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen. Toepassingen: o.a. windmolens en landbouwmachines. Ook verkrijgbaar als SIL2/PLd uitvoering.


Een tilt schakelaar is feitelijk een inclinometer met een schakeluitgang waarbij de zwaartekracht als referentie dient. Ook deze sensoren zijn gebaseerd op de MEMS 

technologie en slimme algoritmen in micro controllers waarmee 1- of 2- assige schakelaars te realiseren zijn met elke gewenste schakelhoek. 

Toepassingen: scheefstandsbewaking

(omvalbeveiliging) van orderpickers en schaarliften, mobiele kranen voor het eenvoudig definiëren van het werkgebied.

Met onze hoeksensoren is het mogelijk om contactloos een hoek- verdraaiing of rotatiesnelheid- en richting te meten van 0 tot 360° zonder mechanische eindstop. Wij leveren verschillende versies: QR30(N), QR40 en QR40EMN. Toepassingen: o.a. elektronische stuursystemen op mobiele machines, wielhoogtemeting t.b.v. on-board weegsystemen.


Nieuw: dynamic inclinometer

Voor stabiele "real-time" metingen zelfs in dynamische omgevingen. Gyrocompensatie, kalibratie en

geavanceerde algoritmen elimineren de invloed van onverwachte 

bewegingen. De nieuwe sensoren worden worden met name gevraagd in toepassingen waarbij er tijdens de beweging van de machine(arm) toch een stabiele inclinatiewaarde nodig is.

Klantspecifieke sensoren

Ook wanneer u op zoek bent naar een op maat gemaakte sensor bent u bij ons aan het juiste adres. Als u contact met ons opneemt, dan bespreken we samen de opties. 


Rotero Holding
DIS Sensors maakt samen met Rotero Holland, Rotero Belgium en 

Q-Tec onderdeel uit van Rotero Holding. Rotero Holland en Rotero Belgium houden zich bezig met motion control-oplossingen. Zij distribueren tevens de sensoren van DIS Sensors in Nederland en België.


DIS makes sense.