Wie zijn wij?
Q-Tec ontwerpt en ontwikkelt producten en onderdelen. Ons dienstenpakket is compleet en strekt zich uit van idee, ontwerp en ontwikkeling tot en met productie. Ons specialisme is het ontwikkelen van producten en productonderdelen die worden toegepast in de medische wereld, bij zorg en revalidatie en in laboratoria. Daarnaast heeft Q-Tec op uiteenlopende andere toepassings- gebieden resultaten geboekt.

Klanten kiezen voor Q-Tec vanwege de hoogwaardige technische en creatieve inbreng, de geboden transparantie en betrouwbaarheid. Dit komt tot uiting in de projectmatige aanpak van de ontwikkelingstrajecten die Q-Tec voor haar klanten realiseert:
 • Vooronderzoek naar
  de wens van de klant
 • Projectvoorstel en vaststelling opdracht
 • Analyse van de eisen
 • Ontwerp
 • Engineering
 • Prototype
 • Testen
 • Productievoorbereiding
 • Productie

Tijdens deze fases vindt regelmatig interactie plaats tussen de klant en
Q-Tec. De klant heeft daarbij een vast aanspreekpunt - een ter zake kundige projectleider - die zich verantwoordelijk stelt voor het te behalen resultaat. De primaire rol van Q-Tec is het vertalen van de behoefte van de klant in adequate oplossingen.

Belangrijke aandachtsgebieden voor het uiteindelijke resultaat zijn kwaliteit, functionaliteit, veiligheid, design en gebruiksvriendelijkheid.


Voorbeelden
Een greep uit de producten die wij zoal gerealiseerd hebben: 

Baroc operatietafel/ stoel 
De Baroc™ is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen Q-Tec (engineering), Dockx Medical (initiatiefnemer), Indes Design (design) en de zusterbedrijven van Q-Tec: DIS Sensors en Rotero Holland. De Baroc™ is een mobiele operatiestoel en –tafel in één, die is voorzien van elektrisch aangedreven rij-ondersteuning waarmee patiënten tot 350kg eenvoudig vervoerd kunnen worden. De Baroc™ is hiermee de optimale keuze voor zowel bariatrische als algemene chirurgie.

Ortho assist producten
Q-Tec heeft voor een leverancier en producent van orthopedische hulpmiddelen, verschillende ortho assist producten ontwikkeld voor zowel de knie, enkel, pols als rug. Deze apparaten hebben als doel verstijfde gewrichten van een patiënt door een aantal instelbare programma’s weer snel te revalideren en te mobiliseren.Oorreinigingsapparaat
Voor een leverancier van de algehele inrichting van KNO-behandelruimtes en -apparatuur hebben wij o.a. een compacte oorspuit ontwikkeld welke tevens ingebouwd kan worden in
KNO-behandelunits. De oorspuit is uitgevoerd met een continu door-spoelsysteem om bacterie- vorming te voorkomen. Naast de oorspuit heeft  Q-Tec voor deze klant diverse aanverwante producten gemaakt en er zullen meer interessante ontwikkelingen volgen. 

Bladomslagapparaat Turny

Dit hulpmiddel voor mensen die niet in staat zijn zelf de bladzijden van een boek om te slaan, is al ruim twee decennia in productie en wordt wereldwijd succesvol gedistribueerd door een organisatie die zorghulp-middelen levert voor minder validen.

Voor meer realisaties kunt u een kijkje nemen op onze website: www.q-tec.nl. 


Suggesties?

Heeft u een idee voor een product/ productonderdeel en zoekt u een partij om dit uit te werken, neem dan contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.