Laser system engineering
Exspectrum ontwerpt en bouwt lasersystemen voor specifieke toepassingen

Heeft u een vraag over laserbewerkingen of lasertoepassingen? Dan kunt u bij ons terecht. Wij geven advies, doen onderzoek en ontwerpen en bouwen een compleet systeem geschikt voor toepassing in een industriële omgeving.

Wij hebben de kennis en ervaring om snel inzicht te geven in de haalbaarheid van een idee en innovatieve oplossingen te bieden die in een praktisch systeem kunnen worden gerealiseerd.

 


Applicatielab


Wij beschikken over een eigen applicatielab dat is uitgerust met verschillende lasers, lasersystemen en analyse apparuur. Hier wordt onderzoek gedaan hoe lasers het best kunnen worden ingezet voor een bepaalde toepassing en kunnen de optimale procescondities worden bepaald.Structureren, graveren, boren, snijden, lassen

Wij kunnen  systemen leveren voor de meeste standaard laserbewerkingen. Onze kracht ligt vooral daarin dat we oplossingen bieden voor lastige problemen waarvoor geen standaardoplossingen zijn.
Dit kunnen zeer kritische laserprocessen zijn of bijvoorbeeld bij extreme eisen aan snelheid en  nauwkeurigheid.Laserreinigen

Een van de specialismen van Exspectrum is het reinigen met lasers. Deze techniek kan worden ingezet voor verschillende materialen en soorten verontreiniging. Een juiste keuze van de laser en procesparameters is hier van groot belang. Een voorbeeld  is de ontwikkeling van een mobiele laserreinigingsunit. Deze wordt o.a. toegepast voor het in-line reinigen van keramische rasterwalsen.               Mobiele laserreinigingsunit

                    Laserreinigingsmachine

 


Systeemontwikkeling


Wij ontwikkelen vooral systemen op klantspecificatie, meestal gaat het dan om één syteem of kleine series.

De door ons ontwikkelde systemen variëren van handbediende tot volledig geautomatiseerde of stand-alone werkende systemen. Laserveiligheid en eenvoud van bediening staan voorop bij het ontwerp.

 

Exspectrum is een jong bedrijf, maar gebaseerd op jarenlange ervaring. Wij praten graag met u verder over lasers en alles wat daarbij hoort!