Oil As A Service is toekomst van koelsmeermiddel

Uitsluitend met het juiste onderhoud haalt u het meeste uit uw koelsmeermiddelen. Zo kunt u niet alleen kosten besparen, maar zorgt u ook voor een verhoging van productiviteit en continuïteit. Daarom heeft Rhenus Lub Oil as a Service, een serviceconcept waarmee u het maximale uit uw productieproces haalt.


Oil as a Service

“Service was altijd al belangrijk, maar met het oog op de toekomst is het noodzaak”, zegt Marcel Gros, Managing Director van Rhenus Lub B.V. "Daarom ontwikkelden we een integrale aanpak: automatisch bijvullen, hoogwaardig KSM én structureel service en onderhoud. Daarmee lever je optimale prestaties."

Door constant te meten, automatisch bij te vullen en de volumes in de reservoirs maximaal te houden, blijven koelsmeermiddelen langer goed en wordt de volle potentie eruit gehaald. “Zo kun je veel langer blijven draaien zonder allerlei problemen.”rhenus TU 446

Het begint bij het juiste koelsmeermiddel. In 2018 brachten we een koelsmeermiddel op de markt, dat zo flexibel is dat vrijwel ieder materiaal ermee bewerkt, en iedere bewerking ermee uitgevoerd kan worden: rhenus TU 446. Het KSM voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van health and safety én levert optimale prestaties. Dit betekent een revolutie in de wereld van KSM. Als onderdeel van Oil as a Service, maakt dit uw proces nog efficiënter, flexibeler en productiever.  


Automatisch bijvullen

Begin 2018 lanceerden we ons automatisch bijvulsysteem voor KSM: de Fluid Fill Matic. "Het is een groot succes. Zowel in Nederland als internationaal is er veel vraag naar, want de resultaten zijn buitengewoon goed. Er wordt door automatisch bijvullen simpelweg meer productie gedraaid. Gezondheidsklachten en stankoverlast verdwijnen en machines draaien langer door. Het systeem verdient zichzelf in no-time terug."

Monitoring (op afstand)

In de metaalbewerking en verspaning zet de automatisering snel door. Sinds kort lezen wij data van kwaliteitsmetingen uit met de smartphone via een QR-code. "Dat gaat al een stuk sneller dan met de hand. Daarnaast ontwikkelen wij op dit moment een registratiesysteem waarmee wij geautomatiseerde metingen uitlezen op afstand en de klant ze ‘live’ kan inzien via een overzichtelijk dashboard." 


Oil as a Service, integrale aanpak

Zo komen automatisch bijvullen, een flexibel, topkwaliteit koelsmeermiddel én hoogwaardige service en onderhoud samen in een integrale aanpak: Oil as a Service. 

De resultaten zijn veelbelovend. “Klanten die ermee werken merken direct de voordelen. Het is de oplossing voor de toekomst. En dat kun je duizend keer zeggen, maar als je het dan ziet gebeuren geeft dat wel een goed gevoel.”


Over Rhenus Lub

Rhenus Lub uit Nijkerk is al sinds 2003 actief op de Nederlandse markt als specialist in industriële smeermiddelen. 


Contact

Interesse in Oil As A Service of in de Fluid Fill Matic? Of heeft u vragen over het gebruik van uw koelsmeermiddelen? Neem dan contact op met Marcel Gros of één van onze medewerkers op 0318 59 61 80, mail naar info@rhenuslub.nl of kijk op www.fluidfillmatic.nl