Expertise in warmtebeheersing - Simply better insulated!


NOVIUM Composites is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van drukvaste thermische isolatie. We weten ons te onderscheiden door assortiment, kennis, kwaliteitsniveau en service. NOVIUM is  "exclusive partner" van Brandenburger Isoliertechnik in Nederland en België.
Het Brandenburger Isoliertechnik  productenpakket bestaat uit composiet isolatie delen voor warmtebeheersing. De specifieke materiaal eigenschappen en uitvoeringsvormen bieden oplossingen in de hightech markt. Moderne technieken maken het mogelijk om efficiënt en hoogwaardig volgens uw tekening te produceren. Daarnaast beheersen we een sinter-coating proces en nauwkeurige slijpmogelijkheden voor optimalisatie van het oppervlak.

Temperatuurbereik van de materialen tot maximaal 1000 graden Celcius.

Drukvaste thermische isolatie  materialen bestaan uit een combinatie van glasvezels en harsen. Het zijn de harsen welke bepalend zijn voor het temperatuur toepassingsgebied. Keuzes worden gebaseerd op de isolatiewaarde van het materiaal in combinatie met uitzetting, bewerkbaarheid, druksterkte en temperatuurbestendigheid. 
Eigenschappen van de materialen worden beïnvloed door o.a. variaties in de structuur opbouw van de vezels.Procesbeheersing leidt tot betere eindproducten maar ook een duurzamer proces. Middels warmteberekeningen kunnen we daadwerkelijk bepalen welke temperatuur reducties kunnen worden bereikt.