Kunststof behuizingen zonder mallen of matrijzen
Ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten uit kunststof plaatmateriaal

Ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten uit kunststof plaatmateriaal

Formit is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van behuizingen en halffabrikaten uit kunststof plaatmateriaal. Door geen gebruik te maken van mallen of matrijzen zijn de initiële kosten laag en de ontwikkel- en doorlooptijden kort. Onze productietechniek is dus uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote series.

 

 

 

 

 

 

 

Maatwerk
Formit investeert continu in kennis, kunde en productietechnieken om u zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn. De focus ligt daarbij op het innovatief zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten, zodat dit voor hen in hun markt direct een meerwaarde oplevert. 

 

 

 

 

 

 

 

Marktgericht
De producten worden toegepast in diverse branches; medisch, laboratorium, elektronisch, machine- en apparatenbouw. Door de opgebouwde expertise op het gebied van productontwikkeling en productie, willen wij voor uw ideeën het optimale product leveren. De bijkomende flexibiliteit en het integrale kostenbewustzijn dat door de markt gevraagd wordt, spelen daarbij een belangrijke rol.

 

 

 

 

 

 

 

Technologie 

De technologie waarmee Formit haar behuizingen en halffabrikaten produ-ceert is gebaseerd op kunststof plaatwerk. Eerst wordt in samen-spraak met de klant een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp wordt daarna vertaald in een 3D CAD model.

Vervolgens worden van de benodigde delen uitslagen gemaakt, die worden gefreesd, gebogen en in elkaar gelast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenmerken

- Zonder mallen of matrijzen

- Levertijd prototypes: 2 tot 5 weken

- Levertijd serie: 3 tot 7 weken

- 1 tot 10.000 stuks

- Grote mate van flexibiliteit in het

       productieproces 

 - Materialen o.a.: HIPS (polystyreen),

       ABS, PMMA, PC, PVC

- Diverse diktes en kleuren