FLEXIBEL IN RUBBER
De meeste profielen extruderen wij van thermoplastische rubber (TPE en TPV). Maar ook EPDM (EPT) en silicone rubber (VMQ) worden verwerkt. De keuze van het materiaal hangt af van de eisen van het product; is het nodig dat dit zacht is of juist heel erg hard, waar dient het tegen bestand te zijn (hoge temperatuur, chemicaliƫn, UV licht etc.). Wij adviseren u graag over het juiste compound.


De thermoplastische rubbers zijn allemaal te produceren tegen lage kosten voor de spuitplaat. Vanaf 10 meter lengte maken wij TPE volrubber profielen. TPE en TPV zijn zeer sterke materialen. De hardheid van dit type rubber kan uiteenlopen van 10 tot 90 Shore A. Ook zijn (felle) kleuren goed mogelijk. EPDM wordt over het algemeen meer gebruikt bij grotere lengten, omdat de spuitplaten en opstartkosten aanmerkelijk duurder zijn dan bij thermoplastische en silicone rubbers. Silicone rubber profielen worden gebruikt indien weerstand tegen hoge temperaturen vereist is. Dit rubbertype is verkrijgbaar in kleinere hoeveelheden en in vele, ook felle kleuren.


Technirub heeft een unieke productiemethode om voor een scherpe prijs profielen te maken.

 

Rubber vormwerk is het produceren van rubber producten welke in een pers met een matrijs gemaakt worden. Voorbeelden van rubber vormwerk zijn onder andere: trillingdempers, doorvoertules, motorsteunen, koppelingen, pedaalrubbers en nog vele duizenden andere producten.

Voor iedere seriegrootte (ook enkelstuks) kunt u bij Technirub terecht. Uiteraard kan er eerst een testproduct gemaakt worden.


Er zijn drie methodes: compressie, transfer en injectie. De keuze van de productiemethode hangt af van de complexiteit van het artikel, de seriegrootte en soms ook de rubbersoort. Technirub past alle methodes in eigen fabriek toe.  Wij adviseren u graag over de beste aanpak.


Veel rubber vormdelen worden voorzien van een metalen deel. Dit kan desgewenst aan, of in het product worden gevulkaniseerd. Technirub verwerkt door de klant aangeleverde metalen delen, maar kan deze ook zelf leveren.


Veel voorkomende rubbersoorten zijn NR/SBR voor o.a. trillingdempende artikelen, NBR voor hydraulische afdichtingen en EPDM voor veel buitentoepassingen.

Plaatmateriaal: rubber pakkingplaat, vloerrubber, silicone rubber platen, celrubber. ieder gewenst materiaal kan op stroken worden gesneden of in bepaalde vormen worden gestanst. Voorbeelden hiervan zijn mangatpakkingen, flensafdichtingen, deurafdichtingen etc.

Plaatmateriaal voor rubber stanswerk is in vele soorten en maten voorradig. Onder andere volrubber pakkingmateriaal met en zonder inlage, geprofileerd vloerrubber en celrubber, vilt en kunststof. Het rubber is leverbaar in diverse  soorten zoals NR/SBR, EPDM, silicone enz. Deze materialen kunnen gesneden of gestanst worden in kleine (van enkelstuks) tot grote series. Technirub beschikt over snijmachines, stansmachines en computergestuurde plotters om iedere order zo economisch en efficiĆ«nt als mogelijk uit te voeren.


De ervaring leert dat pakkingen meestal kapot gaan op het meest ongelukkige moment. Technirub heeft de mogelijkheid om met een plotter zeer snel een pakking of ander 2D product te maken. Stuur een technische tekening in PDF- (met maatvoering, dus geen schets), DXF-, CAD/CAM- of IGS-formaat naar ons op. Na invoering in de plotter wordt het product direct in de juiste vorm en afmetingen gemaakt.