OVER ENBI PLASTICS
Enbi Plastics heeft zich ontwikkeld tot een kennispartner en co-creator op het gebied van kunststof en silicone producten. Onze klanten écht vooruit helpen met hoogwaardige producten, kennis en advies: dat is onze missie. Eén plek voor engineering, samples, proefmatrijzen, productie, assemblage en verpakking.
Dat betekent voor u als klant volledige ontzorging. Wij kunnen het hele proces van begin tot eind voor onze rekening nemen. Want hoe minder schakels, hoe kleiner de kans op fouten en hoe efficiënter het proces. Door onze totaalaanpak wordt de keten korter en dus betrouwbaarder. Het resultaat? Gegarandeerd de beste kwaliteit en een efficiënt proces.
Op onze tweede locatie in Hongarije produceren we de meer arbeidsintensieve producten. Zo kunnen we flexibel en kosten-efficiënt inspelen op uw wensen en zowel grote als kleine series tegen een aantrekkelijk tarief produceren.

CO-CREATING YOUR AMBITIONS


WAT ENBI PLASTICS VOOR U KAN DOEN
Enbi Plastics biedt een breed scala van diensten en processen op het gebied van kunststof en silicone producten. Of u nu een concrete vraag heeft voor het produceren van een onderdeel, een samengesteld product nodig heeft of op zoek bent naar een sparring partner voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe oplossing: wij denken graag mee in elke fase van het proces.
Als kennispartner en co-creator die hoogwaardige producten, kennis en advies levert, kunnen we u compleet ontzorgen.

Onze markten zijn o.a.
- Medisch
- Automotive
- Huishoudelijke apparaten
- Industrie
- Agro
MONO SPUITGIETEN
U kunt bij ons terecht voor precisiewerk van minder dan een gram tot volledige (half)fabricaten tot ongeveer 2,5 kilogram. We werken hierbij met de meest uiteenlopende kunststoffen: van commodity plastics tot engineering plastics en high engineering plastics.
Machines van 25 tot 660 Ton.

2K SPUITGIETEN
Twee verschillende materialen of kleuren in één product? Dat kan met behulp van tweecomponenten (2K) spuitgieten. Deze techniek zetten we in voor de productie van complexere onderdelen en producten van 5 tot 150 gram. De sluitkracht van onze 2K machines varieert van 65 tot 220 ton.

SILICONEN-SPUITGIETEN (LIM)
Het gebruik van siliconen in producten heeft veel voordelen. Zo is het materiaal elastisch, duurzaam en bestand tegen chemicaliën en hoge temperaturen. Daardoor kent het spuitgieten van siliconen zeer veel toepassingsmogelijkheden, onder andere voor de medische wereld.
Voor het spuitgieten van siliconen kunnen wij machines met een sluitkracht tussen de 25 en 100 ton inzetten. Hiermee produceren we eenheden van minder dan een gram tot ongeveer 100 gram, variërend in hardheid 10 Shore A t/m 80 Shore A.

KWALITEIT IN INNOVATIE
De inrichting van onze processen zorgt ervoor dat we efficiënt kunnen werken en u een constante productkwaliteit kunnen garanderen. Wij zijn gecertificeerd volgens
ISO9001
ISO13485
ISO14001
Daarnaast zijn we UL-gecertificeerd