Batenburg Techniek werkt als technisch dienstverlener in het hart van de smart industry. Met ruim 1.000 specialisten richt Batenburg Techniek zich op het slimmer, veiliger en duurzamer maken van de productie, teelt en vastgoedexploitatie van klanten in de industrie en infra. 

Vanuit drie divisies worden slimme componenten geleverd, geïnstalleerd en hoogwaardige software ontworpen om processen te besturen.

Industriële Componenten
Batenburg Techniek levert componenten en halffabricaten op het gebied van energietechniek, mechatronica, industriële elektronica en bevestigingstechniek. Met engineering, productontwerp en logistieke ondersteuning sluiten wij aan op de vraag van de klant.
Industriële Automatisering 
Het ontwerpen en beheren van efficiënte en veilige besturings-systemen voor machines en productielijnen vormen de kern-activiteiten. Door de toenemende koppeling van sensoren en slimme apparaten groeit de complexiteit van de industriële- en tuinbouwautomatisering. We integreren deze mogelijkheden in direct toepasbare verbeteringen voor industriële processen. Onze specialisten zijn bij het proces betrokken vanaf het ontwerp tot en met het beheer en onderhoud. 

Installatietechniek
Batenburg Techniek levert en onderhoudt elektrotechnische, klimaat- en beveiligingsinstallaties. Dankzij specialisatie in veiligheidstechniek, klimaatinstallaties en service, beheer en onderhoud, helpen we klanten in de utiliteitsbouw met een veilige, duurzame en meer efficiënte exploitatie. We zijn actief in de regio Midden-Nederland. 
Smarter focus
We maken als groep specialisten de verbinding tussen techniek, processen en slimme producten en daarmee uiteindelijk slimme(re) bedrijven. Op die manier realiseren we de volgende stap voor onze klanten. Waarbij focus onder andere ligt op het ‘smarter’ maken van processen. Door de koppeling van innovaties met onze praktijk weten we creatieve oplossingen voor klanten te realiseren. Domeinkennis en langdurige relaties maken hier het verschil. 

Brighter tomorrow
In onze projecten werken we elke dag aan het verduurzamen van processen en omgevingen van klanten. Daarnaast zijn we actief betrokken bij het beperken van energieverbruik van opdrachtgevers. Met een specialisme op energietechniek weten we die stap voorwaarts te maken.

Zo werken wij samen aan de toekomst van techniek én die van onze klanten.