Schunk Carbon Technoloy Nederland is 100% dochter van de Duitse onderneming Schunk Kohlenstoff Technik GmbH. Als wereldwijd technologie bedrijf zijn wij met onze carbon en keramische producten actief in een groot aantal industrieën, zoals onder andere de transport, energie, cement, kabel, staal, kunststof, farmaceutische, chemische en medische industrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tribologie

Door de specifieke eigenschappen van grafiet, zoals zelfsmerendheid, resistentheid tegen de meeste chemische media, temperatuurbestendigheid en een hoge slijtvastheid, is grafiet uitzonderlijk geschikt in de tribologie. Voor extreme toepassingen waar droogloopeigenschappen van het materiaal zijn vereist, is de kwaliteit SIC30 de onbetwist beste oplossing in de markt.

 

 

 

Hoog temperatuurtoepassingen

Waar hoge temperaturen extreme eigenschappen van het materiaal eisen, zijn onze carbon en technisch keramiek producten voor hoog-temperatuur toepassingen de eerste keus. Of het nu is voor een gehele oven-constructie, warmtebehandeling, productie van glas, productie van semiconductors, productie van wafers voor de solarindustrie, of analyse technologie. Naast grafiet produceren wij ook componenten gemaakt uit koolstofvezel versterkte koolstof (C/C) en zijn we in staat tot het aanbieden van extreem reine producten. In een infiltratie- en/of coatingproces kan onze materiaal worden verdicht met PyC (Pyrolytic Carbon) en/of worden voorzien van een zeer slijtvaste laag SiC (Silicon Carbide).

 

 

 

 

Stroomoverdracht

Producten van Schunk Carbon Technology voor een efficiënte overdracht van stroom zijn te vinden in auto’s, trein-, tram en metrovoertuigen, laadmogelijkheden voor autobussen, bijna alle mogelijke industriële toepassingen en elektrische apparaten. Dit kunnen zijn koolborstels, koolborstelhouders, sleepringen, contacten, flexibele stroomverbindingen, pantografen of elk ander product van ons. Onze capaciteit een grote variëteit aan materialen en componenten te ontwikkelen die nauw aansluiten bij de wens en de gebieden van onze klanten, maakt van Schunk Carbon Technology de juiste partner voor de transmissie van stroom.