Trimergo ERP betekent: Compromisloze ERP voor project gedreven productiebedrijven. Met Trimergo ERP optimaliseert u de materiaal en capaciteitsplanning per project, gecoördineerd door de overkoepelende portfolioplanning.

Het Resultaat: Kortere doorlooptijden, betere projectmarges, hoge bezettingsgraden én rust. Trimergo ERP wordt toegepast bij vele projectgestuurde bedrijven, van MKB tot multinationals.

Waarom projectgestuurd ERP?
Projectgestuurd produceren op klantspecificatie is één van de meest complexe productieprocessen binnen de industrie. De continue afstemming tussen engineering, projectplanning, inkoop en capaciteit is een zware uitdaging voor elk projectgestuurd productiebedrijf. 
Wijzigingen in klantspecificaties, logistiek en planning komen vaak voor. Hierdoor is het noodzaak altijd overzicht te hebben om snel en adequaat te kunnen reageren. 

Integrale aansturing van projectprocessen heeft een zeer positief effect op leverbetrouwbaarheid, projectmarges bezettingsgraden en overhead. Toch probeert een groot deel van de projectgestuurde industrie het proces nog steeds met traditionele ERP-software te ondersteunen. Traditionele ERP richt zich echter op materiaalgestuurde standaard-productie en niet op het afwijkende project gedreven proces. Met als gevolg aparte 'eilanden' van maatwerk, spreadsheets en planningssoftware.
Trimergo ERP sluit volledige aan bij de unieke besturing van projectmatige productiebedrijven.

Verbetering van projectmarges
De voorcalculatie wordt nauwkeuriger door inzicht in de bezettingsgraad en historische cijfers. De marge verbetert door een betere inkoopprestatie, efficiëntere inzet van manuren en grip op meerwerk. Zo blijft de verwachte projectmarge bij oplevering onder controle.

Efficiëntie in de bedrijfsvoering
Door inzicht in afdelingscapaciteiten ontstaat een hogere bezettingsgraad, met minder uitbesteding en inhuur tot gevolg. De projectadministratie wordt gestroomlijnd door minder fouten, minder zoekwerk, het verdwijnen van dubbele invoer en het verkorten van het inkoop- en factureerproces.

Klanttevredenheid
Deadlines worden betrouwbaar omdat de processen via integrale projectplanning worden bewaakt. Vooral het beruchte domino-effect tussen projecten onderling wordt snel getraceerd en onschadelijk gemaakt.

Het doel van Trimergo ERP is perfecte ondersteuning te bieden voor het primaire proces van projectbedrijven. Dat begint al in de verkoopfase waarin een klantvraag langzaam verandert in een offerte waarin de contouren van het project al zichtbaar zijn. Engineering heeft de eerste schetsen al gemaakt, maar moet na de handtekening vol aan de bak. De stuklijst begint al vorm te krijgen en inkoop kan tegelijk aan de slag met de long lead items.
Intussen wordt de capaciteit al vastgelegd of ingehuurd. Vervolgens wordt de logistieke stroom inclusief transporten en uitbestedingen bewaakt. Tenslotte worden alle componenten geassembleerd en getest, op het bedrijf of op locatie. Na klantacceptatie begint de garantieperiode en ontstaat er een langdurige servicerelatie. Planning fungeert als de belangrijke kapstok van dit proces, en bewaakt de hele portfolio van offertes, projecten en serviceopdrachten. 

Trimergo is in 2001 opgericht met als doel het best mogelijke project ERP systeem te ontwikkelen. Inmiddels werken meer dan 150 bedrijven en 10.000 gebruikers in meer dan 10 landen dagelijks met Trimergo ERP. De bedrijven zijn te vinden in on&offshore, apparaten- en staalbouw, machinebouw, maritieme industrie en bouwtoelevering.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.trimergo.nl of neem contact met ons op via 055 577 73 71Trimergo is a member of the 
Trivest Software Group.